Hamburgery
Hamburgery Fot. RHCC
Hamburgery – kto ich nie lubi ;)? Bez większego problemu sami zrobicie je w domu, dodając do nich, to co najbardziej lubicie.
Zobacz także
Czego szukasz na portalu Ekspert Budowlany? szczegółowa ankieta
RHCC - Gosia Semenowicz Sałatka z wodorostów
Pyszna, bogata w składniki mineralne sałatka.
Pyszna, bogata w składniki mineralne sałatka.
RHCC - Gosia Semenowicz Ciasto kruche z rabarbarem
Sezon rabarbarowy czas zacząć!
Sezon rabarbarowy czas zacząć!
HAMBURGERY
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 1 jajko
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, słodka papryka, odrobina majeranku
W misce umieszczamy wszystkie potrzebne składniki (oprócz jajka i bułki tartej).
Ilość przypraw należy dostosować do własnych upodobań.
Całość ugniatamy do momentu połączenia się wszystkich składników.
Dodajemy jajko i tartą bułkę. Ponownie ugniatamy.
Mięso musi być lepkie, takie, aby kotlety nie rozpadły się podczas pieczenia.
Formujemy kotlety o grubości ok. 1,5 cm.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy hamburgery na kratce grillowej około 25 – 30 minut obracając je co jakiś czas.
Do moich hamburgerów użyłam bułek pszennych-maślanych, a dodatkami były: rukola, musztarda i chutney cebulowy
Smacznego !