Autor:
zafirynka
Napisano w dniu:
05-06-2015, 09:52
|
Ciemne meble w kuchni to dobry pomysł?
Co sądzicie o wykorzystaniu w kuchni ciemnych mebli? Czy to ma szansę dobrze wyglądać?
|
zelazny
Napisano w dniu:
11-06-2015, 08:38
|
Ciemna kuchnia owszem, ale w kontraście z jasnym kolorem. Na przykład czarne blaty mebli i jasne fronty, albo ciemne meble i jasne ściany: beż, biel itd. Albo ciemne meble, ciemne ściany i jasne oświetlenie i dodatki w żywych kolorach np. soczysta zieleń. Ciemny kolor zawsze trzeba przełamać, inaczej można popaść w depresję. Kuchnia nie ma być grobowcem, ma zachęcać, kolory mają pobudzać apetyt, dobrze wpływać na samopoczucie, oddziaływać na zmysły. W kuchni mamy być kreatywni i aktywni, a nie ospali. Kolory wpływają na nasze samopoczucie w dużym stopniu, nie należy o tym zapominać.
Ostatnia edycja: 16.08.2016, 13:00 przez ania. Ilość zmian: 2.
|
elka
Napisano w dniu:
12-06-2015, 09:54
|
Myślę, że najpierw warto przejrzeć sobie pomysły na kuchnię dostępne w sieci. Widać na nich bardzo wyraźnie, że ciemne meble sprawdzają się tylko przy sporych pomieszczeniach, ale generalnie prezentują się zazwyczaj bardzo elegancko.
Ostatnia edycja: 24.08.2015, 16:36 przez kuba. Ilość zmian: 1.
|
viglidan054
Napisano w dniu:
12-06-2015, 12:10
|
Znajomi mają w kuchni regały metalowe met-lak i wygląda to fajnie. Więc wszystko zależy od aranżacji.
Ostatnia edycja: 24.08.2015, 16:37 przez kuba. Ilość zmian: 1.
|
pysia24
Napisano w dniu:
16-06-2015, 13:03
|
Myślę że wszytsko zależy od tego jaka jest kuchnia czyb jest duża czy mała. Jeżeli jest mała to napewno trzeba jasne meble by optycznie powiększyć kuchnie. Jeżeli jest większa to myślę że można pomyśleć o ciemnych meblach. Ta kuchnia mi się podoba: 
Ostatnia edycja: 24.08.2015, 16:37 przez kuba. Ilość zmian: 1.
|