Krówki czekoladowe z kokosem
Krówki czekoladowe z kokosem Fot. RHCC
Mimo, iż święto czekolady już za nami, nic nie stoi na przeszkodzie, aby osłodzić sobie początek tygodnia :). Pogoda nas nie rozpieszcza, więc odrobina czekolady na pewno poprawi Wam humor :).
Zobacz także
Czego szukasz na portalu Ekspert Budowlany? szczegółowa ankieta
RHCC - Gosia Semenowicz Sałatka z wodorostów
Pyszna, bogata w składniki mineralne sałatka.
Pyszna, bogata w składniki mineralne sałatka.
RHCC - Gosia Semenowicz Ciasto kruche z rabarbarem
Sezon rabarbarowy czas zacząć!
Sezon rabarbarowy czas zacząć!
KRÓWKI CZEKOLADOWE Z KOKOSEM
Składniki:
- 500 g gorzkiej czekolady
- 70 g masła
- 400 ml skondensowanego słodzonego mleka z puszki
- wiórki kokosowe
Kwadratową formę do pieczenia o boku 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia lub cienko wysmarować masłem.
Czekoladę połamać na kawałki i wsypać do rondla. Dodać masło i mleko skondensowane.
Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aż wszystko się roztopi i otrzymamy gładką, jednolitą masę.
Zdejmujemy z ognia i jeszcze chwilę mieszamy.
Przelewamy do przygotowanej formy i wygładzamy. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.
Schładzamy w lodówce, aż masa stwardnieje.
Przekładamy na deskę i kroimy na kawałki.
Smacznego !