Serowe placki z warzywami
Serowe placki z warzywami Fot. RHCC
A do nich odpowiedni sos np. pomidorowy lub czosnkowy i mamy pyszne danie.
Zobacz także
Czego szukasz na portalu Ekspert Budowlany? szczegółowa ankieta
RHCC - Gosia Semenowicz Sałatka z wodorostów
Pyszna, bogata w składniki mineralne sałatka.
Pyszna, bogata w składniki mineralne sałatka.
RHCC - Gosia Semenowicz Ciasto kruche z rabarbarem
Sezon rabarbarowy czas zacząć!
Sezon rabarbarowy czas zacząć!
PLACKI SEROWE Z WARZYWAMI
Składniki:
- 1 cukinia
- 200g pieczarek
- 1 cebula
- 150g startego, twardego żółtego sera
- 2 jajka
- 3-4 łyżki mąki
- sól, pieprz, słodka papryka
- olej do smażenia
Warzywa kroimy w drobną kostkę.
Na rozgrzanej patelni, podsmażamy cebulę, a jak będzie szklista, to dodajemy do niej cukinię, a na samym końcu pieczarki.
Warzywa doprawiamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.
Do warzyw dodajemy starty ser, jajka i mąkę. Powinno powstać gęste ciasto.
Jak będzie za gęste dodajemy odrobinę mleka, jak za rzadkie, to trochę mąki.
Dokładnie mieszamy.
Dużą łyżką nakładamy placki na patelnię z gorącym olejem i smażymy na złoty kolor.
Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku kuchennym.
Smacznego !